Medicinteknisk ingenjör

Sista ansökningsdag: 2015-07-20   
Publicerades: 2015-06-04

Vi söker dig som är högskoleingenjör med medicinteknisk inriktning eller har en annan utbildning som tillsammans med praktisk erfarenhet ger motsvarande kompetens. 

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus har cirka 1850 anställda, 310 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år.

Om tjänsten

Medicintekniska avdelningen (MTA) består idag av 12 ingenjörer. Vi utför service och underhåll av medicinteknisk utrustning på sjukhusets olika kliniker och operationsavdelningar och har även externa serviceåtaganden mot närliggande sjukvårdsområden och privata vårdgivare. 

MTA söker en medicinteknisk ingenjör som vill arbeta med underhåll och kvalitetssäkring av medicinteknisk utrustning inom framförallt området klinisk fysiologi. Du kommer att ingå i vår grupp för klinisk fysiologi och arbeta såväl på sjukhuset som hos våra externa kunder. 

Du får svara för och praktiskt arbeta med apparater och system inom fysiologisk mätteknik, till exempel ultraljud, spirometri, utrustning för sömnapnéutredning och behandling, arbetsprov, vilo-EKG, långtids-EKG vad gäller ankomst- och säkerhetskontroll, akut och förebyggande underhåll, inköp, installation och användarhandledning. De flesta apparater har koppling mot egna databaser vilka vi också administrerar. Fysiologiska Kliniken har ackrediteringsstatus ISO 17025 så i det dagliga arbetet ingår medverkan i och utveckling av kvalitetssystemet. 

 

Kvalifikationer

Du ska vara högskoleingenjör med medicinteknisk inriktning eller ha annan utbildning som tillsammans med praktisk erfarenhet ger motsvarande kompetens. 
Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbeta som ingenjör inom klinisk fysiologi. Vi ser gärna att du är certifierad medicinsk ingenjör. 

Du kan jobba vant i Microsoft Windows miljö och har goda kunskaper inom nätverk och databaser. Dina arbetserfarenheter bör omfatta medicintekniskt arbete på sjukhus, erfarenhet av kvalitetsarbete är också en fördel. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. 

Hög serviceberedskap och att kunna möta kunder och hantera akuta problem på ett bra sätt är viktigt. Då arbetet innebär patientkontakter ska du ha känsla för patientens integritet och situation. 

Körkort B fordras. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning. 
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att söka genom att klicka på ansökningsknappen nedan.

Ansök senast: 2015-07-20

Arbetsgivarens referensnummer: A480632

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler. Capio har en omsättning på cirka 13 miljarder SEK och vårdenheter i fyra länder; Frankrike, Tyskland, Norge och Sverige. Capio har över 11 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år. För ytterligare information besök www.capio.com